Přinášíme porci aktualit o dění na Rokycansku.

ZBIROH - Požár zahradní chatky zaměstnal v neděli večer čtyři sbory ve zbirožské Husově ulici. Oheň na ploše dvakrát dva metry zasáhl před dvacátou hodinou převážně podlahu. „K uhašení jsme použili speciální hasicí hřeby, kterými se dá dostat hasební látka do úzkých prostor,“ uvedl mluvčí HZS kraje Petr Poncar. Ke zraněním nedošlo a vzniklá škoda byla odhadnuta na tisíc korun. Dodejme, že zasahovali profesionálové z Rokycan i Hořovic a dobrovolníci ze Zbiroha a Drahoňova Újezdu.

Směna HZS Rokycany kromě této události otevírala byt v Přemyslově ulici.

RADNICE - Členové městské rady v Radnicích kývli na pronájem elektronické úřední desky. Jejím prostřednictvím budou občané i návštěvníci informováni o důležitých rozhodnutích i zajímavostech včetně turistických tipů.

Obsluha je jednoduchá a s případnými dotazy kvůli ovládání poradí v podatelně úřadu. Dodejme, že deska je přístupná 24 hodin denně, lépe dostupná pro handicapované občany a není třeba nadbytečně tisknout desítky stránek papíru.

Na bývalé mezinárodní silnici havarovala souprava, převážející stavební stroj
Nákladní auto skončilo na boku, z přívěsu spadla stavební sklápěčka

HOLOUBKOV - Loni zaregistrovali v holoubkovské knihovně 76 nových čtenářů Zařízení během roku navštívilo 945 návštěvníků a web knihovny si prohlédlo 900 uživatelů. Nejpilnějšími čtenáři byli Daniela Pechová, Stanislav Krejčí a Eliška Fialová.

Nyní zde evidují 10 087 knih. Nově bylo pořízeno 183 publikací. K nejžádanějším titulům patřily: Jako hvězdy v temné noci od Jojo Moyes, Šikmý kostel II. od Karin Ledecké a sága Vinařství od Marie Lacrosse.

SMĚDČICE - Od 18.30 hodin v Obecním domě dnes jednají zastupitelé Smědčic. Po schválení několika smluv s energetickým gigantem následuje dodatek k dokumentu se společností Rumpold – R Rokycany kvůli odstranění odpadu na skládce v Němčičkách.

Scénář dále obsahuje bezúplatný převod pozemků na obec od krajského úřadu a rozdělení finančních prostředků mezi obce Smědčice a Bušovice při výstavbě vodovodu.

ROKYCANY - Během celého týdne (tedy až do pátku 18. února) je pokladna městského úřadu Rokycany otevřená pouze ve 2. patře (číslo dveří 207). Dostupnější prostor v přízemí radnice je mimo provoz. Další upozornění se týká způsobu platby. Možná je jen hotovost, nikoliv bankovní karty.

KLADRUBY - Dnes jednají zastupitelé obce na severu. Dějištěm bude od 18 hodin sídlo kladrubského úřadu. Ve scénáři je diskuze o územním plánu, podzimní setkání obcí stejného názvu a žádosti o dotace z krajského úřadu.