Zbiroh Ostrůvkem přinášejícím úlevu v bolesti se pro manželky a děti vojáků zabitých minulý měsíc při misi v Afghánistánu stal v těchto dnech zbirožský zámek. První skupinu, která tam strávila minulý týden (zčásti jsme už informovali), vystřídala další. Hosté mají vedle wellness pobytu v programu zahrnuté i výlety a jiný program.

Vedle výpravy do plzeňské ZOO bodovala zejména ta do Techmánie. Transport v obou případech zajistil Domov Zvíkovecká kytička spolupracující s hnutím Na vlastních nohou Stonožka. To totiž rodinám poukazy k pobytu na zámku zajistilo a věnovalo.

„Moc si možnosti trávit zde čas ceníme. Smutek se lépe zvládá, když na to není člověk sám," svěřila se Romana Šenkýř. „S dalšími dvěma ženami jsem se neznala, ale všechny tři jsme si padly do oka a bez dlouhých řečí si rozumíme, protože jsme na tom stejně," souhlasila i další z manželek Lucie Skaličková. Nejvíce však byly dotyčné spokojené coby mámy, kvůli úsměvům, které se zase v partě vrstevníků objevily na tvářích dětí. Desetiletá Lilianka a sedmiletá Sofinka Krejčíř dobře vycházely se šestiletým Patrikem Lieskovanem a o něco mladším Ondrou Skaličkou. Jen osmiměsíční Andrejka Klusáková z party trochu vypadávala, ale šťastnější rozpoložení mámy dobře vnímala.

Dokončení v úterním vydání Rokycanského deníku.