Také v letošním roce bude program zaměřený na prezentaci tradičních řemesel a zhotovování výrobků spojených s velikonočními svátky. Jmenujme zdobení kraslic a perníků, pletení košíků a pomlázek, paličkování, drátkování, výrobu panenek ze šustí a keramika. Návštěvníci budou mít možnost si některé techniky vyzkoušet a zakoupit si rukodělné výtvory. Dále mohou návštěvníci ochutnat velikonoční pečivo z místního pekařství.

Během programu si budou moci příchozí poslechnout vystoupení hudební skupiny Holba (gotika a renesance), Lidové muziky Sluníčko a Lidové muziky Rokytka.

Součástí kulturní akce bude výstava výtvarných prací, vzniklých v rámci soutěže pro mateřské školy a první stupeň základních škol Jakou byste si přáli dostat velikonoční pohlednici. Pro starší žáky a studenty je určena soutěž Otevírání pokladů na Velký pátek. Pro žáky mateřinek a první a druhé třídy základních škol probíhá po celý měsíc březen edukační program s názvem Skřítek Muzejníček a víla Muzejnička čekají na Velikonoce.

Doufáme, že Velikonoce v muzeu, které se těší značné přízni veřejnosti, pomáhají oživovat a uchovávat lidové tradice spojené s Velikonocemi. kal