Vánoční výzdoba v centru Rokycan

Letos bez pompézního rozsvícení vánočního stromu. Jeho menší bráška je na kruhovém objezdu u Střelnice. Kromě toho na Masarykově náměstí nechybí betlém se slaměnými postavami a nazdobené jsou obě kašny (včetně té mezi školami TGM a ulice Míru).

Hledaný muž už je v cele

Rokycansko – Koncem srpna letošního roku měl nastoupit do věznice muž, odsouzený v Rokycanech.

Na triku měl maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné opatření i padělání platebního prostředku. Navíc měl vysloven zákaz pobytu na území České republiky, a to od července 2020 do září 2027. Delikvent se však pobytu za mřížemi vyhýbal až do konce minulého týdne. Kriminalisté ve spolupráci s policisty radnického oddělení a psovodem ho vypátrali a zatkli.

Na Pražské skřípaly plechy

Rokycansko – Profesionální hasiči z Komenského ulice v Rokycanech to neměli v pátek večer k zásahu daleko. Na Pražské došlo před dvacátou hodinou k nehodě a směna HZS po zajištění prostoru uklízela komunikaci.

Jejich nástupci to měli během soboty klidné a nemuseli cestovat k žádné dramatické události. Neodpočívali ovšem dobrovolní hasiči z Mirošova, kteří se v poslední době věnují dezinfekci vybraných míst. Tentokrát šlo o mateřskou školu v sousedním Janově.

Výdejna Alza v Plzni
Zásilkovny opět zažily zatěžkávací zkoušku

Rokycanští řeší nový skatepark

Rokycany – Na uzavřeném jednání se začátkem tohoto týdne sejdou zastupitelé okresního města s představiteli skupiny, která chce vybudovat nový skatepark. Vhodný by měl být pro začátečníky, pokročilé i profesionály.

Podle představ nadšenců by se areál mohl stát i neformálním centrem kulturního dění v Rokycanech.

Zbirožsko se pyšní novým kalendářem

Zbirožsko – Kalendář 2021 na motivy starých a současných pohledů všech obcí v mikroregionu vydali patrioti Zbirožska. Zatím je k dostání ve dvou drogériích ve městě a po zprovoznění informačního centra ho lze pořídit i tam.

V Chomli jednají venku

Chomle – Zastupitelé vesničky za Radnicemi jednají dnes od patnácti hodin. Dějištěm bude venkovní prostor v sousedství úřadu, čímž budou realizovaná opatření, související s covidem.

Ve scénáři je příprava rozpočtu 2021, několik aktuálních finančních opatření nebo inventarizace roku 2020. Účastníci budou rokovat i o prodeji tří pozemků.