Nachází se v sousedství úpravny vody a je hlubší o deset metrů než první, sahá do 50 metrů. Vzdušnou čarou oba vrty dělí vzdálenost šesti set metrů.

„Ještě před dvěma roky tu denní spotřeba vody vycházela na třicet metrů krychlových. Nyní stoupla více než na dvojnásobek, dostali jsme se na sedmdesát kubíků denně. Do značné míry se na tom podílí fakt, že se Kařez hodně rozrostl. V létě velkou roli sehrává i napouštění bazénů a zalévání. Pak se, přestože nový vrt má vydatnost 1,6 litru za sekundu, dostáváme do problémů,“ uvedl starosta Václav Krofta. Horší ovšem je, že se složení vody v novějším vrtu změnilo. „Než se zdroj zprovoznil, průzkumy a rozbory se samozřejmě dělaly. Nyní se ale ukazují jiné hodnoty. Jak se z vrtu víc a více čerpá a dostává se do něj voda ze širšího okolí, stouplo s tím množství manganu a železa,“ objasňoval starosta.

Obec proto dospěla k roz-hodnutí přidat kvůli vyčistění a přefiltrování vody novou technologii. Hradit se bude z rozpočtu Kařeza, bez dotačního přispění. Z kasy tak vydají půl milionu (plus DPH). Práce už začaly, do půli dubna má být hotovo. S omezováním dodávky vody se kvůli nim nepočítá.

Nevyužívaná radiostanice by mohla sloužit dětem. Hasiči z ní chtějí udělat klubovnu a letní tábor.
Hasiči z Týčku chtějí předělat bývalou radiostanici na klubovnu