„V seznamu máme 560 jmen. Ovlivněno je to skutečností, že jsou tu registrováni i obyvatelé Domova Harmonie a také nedaleké léčebny," uvedla na vysvětlenou předsedkyně Alena Hubáčková. Dva kolegové ze šestičlenného seskupení právě při naší návštěvě vyjeli do zařízení na okraji Mirošova, kde senioři tráví podzim života. ´Komisaři´ i v tomhle jižním cípu Rokycanska zaregistrovali od otevření místnosti zvýšený zájem o výběr hlavy státu. K občerstvení měli připravený koutek s kávou, čajem a jinými nápoji, zatímco jídlo řešili formou stravenek.

V sousedním Hrádku to měli s pokrmy složitější. „Skoro by se dalo říci, že bezvýchodné," upozornila předsedkyně okrsku v Domě kultury Jarmila Feureislová. Kolegyním nabídla alespoň debrecínskou pečeni a vidinu sobotního řízku s chlebem z jedné mirošovské restaurace.

Dodejme, že obyvatelé Hrádku volili v mateřské škole a v objektu bývalého městského úřadu. K urnám jich tu dorazilo během dvou dnů bezmála šedesát procent a stejné číslo zaznamenali i v Mirošově!