ZBIROH - Od včerejška je kvůli vyšší nemocnosti uzavřena část agendy městského úřadu ve Zbiroze (pokladna, Czech Point, odpady, poplatky za hřbitov, přestupky) a omezeně funguje podatelna.

ROKYCANY - V informačním centru na nádvoří rokycanské radnice bude dnes odpoledne (a pak také v sobotu 22. ledna dopoledne) ochromen provoz určitých agend. Konkrétně jde o Plzeňskou kartu, Czech point a ověřování dokumentů. Zde jde spíše o technické potíže.

ROKYCANY - Složky integrovaného záchranného systému zasahovaly včera před sedmou hodinou ranní v rokycanské Soukenické ulici. Střet dvou osobních vozidel se naštěstí obešel bez zranění. Po úpravě provozu a objasnění kolize se profesionální hasiči z Komenského ulice věnovali úklidu vozovky.

ROKYCANSKO - Dobrovolní hasiči počítají i letos s pořádáním soutěže v požárním sportu. Nejprve na úrovni okrsků a poté v rámci okresního finále. Hledají však sbor, který by byl ochoten vrcholnou konfrontaci na Rokycansku uspořádat. Případní zájemci mohou kontaktovat sekretariát sdružení (Věra Sedláčková, telefon 604 755 134).

Tříkrálová sbírka trvala od 2. do 18. ledna
Účet Rokycan a okolí: Tříkrálová sbírka vynesla 250 tisíc

MIROŠOV - Cvičení pro batolata začalo v mirošovské sokolovně. Koná se vždy v úterý od 9.30 a zájemci se více dozvědí na telefonním čísle 773 668 12.

TÝČEK - Premiérové letošní jednání mají za sebou zastupitelé Týčku. Začátkem tohoto týdne se zapojili do projektu Obnova venkova 2022. Věnovali se rovněž smlouvě s Rumpoldem, prodloužení pronájmu obecního bytu i pohostinství nebo výměně zářivek.

ROKYCANY - Na znalce historie se obracejí pracovníci rokycanského Muzea dr. Bohuslava Horáka. Formou darů shánějí nepoužívaná plnící pera. Nejlépe s pístem, s nímž dnešní padesátníci začínali psát v první třídě. Další variantou je ještě starší násadka, na kterou se upevňoval hrot pera a namáčel se do inkoustu.