ZBIROH - Každý páteční večer, vždy od 19.30 hodin, patří ve Zbiroze speciální prohlídce zámku.

Začíná se už zítra a rezervace je nutná na 602 527 632 nebo pokladna@zbiroh.com. Návštěvníci se přenesou do časů dávných majitelů (Přemysl Otakar II., Karel IV., Rudolf II. nebo šlechtický rod Colloredo – Mannsfeldů).

Část okruhu bude patřit tajemnému templářskému řádu a nechybí exkurze ve dvou Muchových saloncích. Na nádvoří láká barokní kaple Nanebevzetí Panny Marie a tečku obstará pohled do nejhlubší ručně kopané studny v Evropě.

Sběr železného šrotu. Ilustrační foto.
Sportovci v Borku sbírají šrot

ROKYCANY - Pravidelné čtvrteční pozorování nebeských těles je přichystané i na poslední březnový den. Za předpokladu, že obloha bude bezoblačná a v opačném případě je zajištěna prohlídka fotografií nebo program v sálu hvězdárny (u nemocnice). Návštěvníci jsou zváni od devatenácti hodin a služba na ně čeká maximálně 60 minut.

KAŘEZ - Blanka Járková prezentuje od pátku 1. do 15. dubna v sídle kařezského úřadu svá díla. V pondělí, ve středu, v pátek a v neděli – vždy mezi 17. a 18. hodinou. Zahájení je přichystané na zítřejší večer s hudebním doprovodem a občerstvením.

RAKOVÁ - Nábor malých fotbalistů (ročníky 2011 až 2016) uspořádají dnes odpoledne členové TJ Sokol Raková v areálu na okraji obce. Začínají v 16.30 hodin a zájemci potřebují pouze kopačky, sportovní oblečení a pití. Věnovat se jim budou zkušení trenéři, přičemž kontaktní osobou je Jan Šilhánek (telefon 777 094 781).