ZBIROH - V centru Zbiroha se od neděle 27. listopadu až do konce ledna 2023 vyřádí bruslaři. K dispozici mají umělé kluziště v proluce Masarykova náměstí. S rozměrem 10 x 20 metrů, denní údržbou a pravidelným provozem od osmi do devatenácti hodin včetně víkendů.

KLABAVA - Pondělní směna profesionálních hasičů z Rokycan se odehrávala na základně v Komenského ulici. Výjimkou byl jen dopolední výjezd k dopravní nehodě nad Klabavou.

ČILÁ - Veřejnou schůzi obyvatel Čilé svolal starosta František Hájek na úterní 17. hodinu. Ve scénáři je rozpočet 2023, dotace na úpravu půdy nebo sociální příspěvek dříve narozeným.

KORNATICE - Jednáním se zástupci Českých drah o směně pozemků začne ve středu večer pracovní část jednání zastupitelů Kornatic. Nedávno zvolení představitelé obce a případně i návštěvníci z řad občanů se sejdou před devatenáctou hodinou v přísálí kulturního domu. Program dále obsahuje úvodní návrh rozpočtu 2023, změnu územního plánu, žádosti o umístění přístřešku s přesahem na obecní pozemek nebo o stavbu fotovoltaické elektrárny a návrh na úpravu plochy v lokalitě mostu Mydlná.

HRÁDEK - Od pondělí až do poloviny prosince mohou obyvatelé Hrádku podpořit maminky s dětmi v tísni z Domu svaté Zdislavy v Plzni. Patnáctým rokem pokračuje ve městě charitativní projekt, zprostředkovaný tamní pionýrskou skupinou ve spolupráci s městem a základní i mateřskou školou. V novinovém stánku (vedle obchodního domu), školní jídelně i mateřince lze až do 14. 12. odevzdat darované hygienické potřeby. Vhodné jsou papírové kapesníky a utěrky, vlhčené ubrousky, toaletní papír, dětské pasty a kartáčky na zuby, tekuté mýdlo a dezinfekce na ruce.

Vstup do adventu byl v Radnicích spojený s akcemi u muzea, na náměstí a v kostele.
OBRAZEM: Bába radnická je novou postavou v betlémě