Ve středu po patnácté hodině mířili policisté a hasiči ke Kokotským rybníkům u Litohlav. Motoristka skončila i s autem v rybníku.

Mezi Smědčicemi a Litohlavy jela pětadvacetiletá motoristka. Se svým Hyundaiem zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy vozidla, přejela do protisměru a následně sjela ze svahu. S autem, které se převrátilo na střechu, skončila v rybníku. „Jakmile řidička vozidlo opustila, led, který byl na povrchu, začal praskat a vozidlo klesalo střechou ke dnu," konkretizovala mluvčí PČR Hana Kroftová. Po chvíli byl vidět na kraji rybníka pouze podvozek. Řidičce se podařilo vyváznout bez zranění. „Policisté při šetření dopravní nehody provedli u řidičky dechovou zkoušku, která byla negativní," uzavřela. Na místě byla kolize vyřešená v blokovém řízení.

K nehodě mířili také profesionální hasiči z Rokycan. „Při příjezdu jednotky byla řidička už z vozu venku," doplnila mluvčí HZS Pavla Jakoubková. Hasiči jí poskytli deky na zahřátí. Na vyproštění vozidla si velitel povolal prostřednictvím krajského operačního střediska jeřáb. K Litohlavům tak mířila jednotka SŽDC Plzeň s vyprošťovacím automobilem. Komunikace byla po dobu vyprošťování uzavřená.