Tento týden přinese dva velké výlovy. O první se postarají Colloredo Mannsfeldští a jen den po nich pracovníci Vojenských lesů, ze správy Mirošov.

V prvním případě se dnes a zítra bude lovit Štěpán. Kapři odtud doplní ryby přichystané na český vánoční trh, které už rybníkáři opatrují ve zbirožských sádkách z výlovu Kařezského rybníka. S prode-jem šupináčů se ale počítá už na hrázi Štěpána.

Zítra a pozítří následuje výlov Parťského rybníka. Dolního. I odtud do mirošovských sádek poputují hlavně kapři, ale k mání budou stejně jako u prvního výlovu i další druhy.

V obou případech letos rybníkářům práci ztěžuje celoroční nedostatek vody. Kýžené deště nádrže nenaplnily. „Navíc jsme povinní udržovat miniprůtok v Klabavě, takže jsme museli rybníky upouštět. Dolní měl hladinu nižší zhruba o dvacet centimetrů," posteskl si technik rybničního hospodářství Martin Zachar.

Při výlovu a hlavně sádkování bude nedostatek vody problémem pro zaměstnance obou rybničních správ. Colloredští si to už vyzkoušeli.