„Jeho největším koníčkem je fotografování aktů. Fotografii ale nikdy nestudoval. Jedinou aprobací je, jak sám říká, že miluje ženskou krásu. Krása a umění se dá propojit a pan Čermák se umění věnuje už 30 let. Fotí svou krásnou ženu i své kolegyně a kamarádky. Šest fotografií nám věnoval, aby podpořil naši činnost a ženy, které vlivem rakoviny přišly o prsa,“ říká Šárka Šteinochrová, zakladatelka organizace a onkologická pacientka.

Šárka Šteinochrová, zakladatelka Mamin s rakovinou, se synem Dominikem.
Měla padesát nádorů, teď sama pomáhá díky Maminám s rakovinou

Dodává, že si jeho podpory velmi váží. Darované fotografie půjdou do benefiční dražby, která začíná 23. října on-line za podpory Aukra.cz. Skončí 30. října v kavárně Dejvického Divadla akcí pro hosty. Její součástí bude mimo jiné rozhovor s Hynkem Čermákem o focení, autorské čtení Markéty Lukáškové, zazpívá Annabelle Fárová a přijdou i další herci Dejvického divadla. Patronkou akce je maminka, modelka a finalistka České Miss 2008 Kateřina Lébr. „Výtěžek aukce bude směřován na zajištění informačních tiskovin a materiálů pro onkologicky nemocné maminky. Jako bonus jej navíc zdvojnásobí Nadace Divoké Husy,“ uzavírá Šárka Šteinochrová.

Šárka Šteinochrová, zakladatelka Mamin s rakovinou, se synem Dominikem.Šárka Šteinochrová, zakladatelka Mamin s rakovinou, se synem Dominikem.Zdroj: archiv Š. Šteinochrové